بشر یک گام به درمان سرطان نزدیکتر شد

به گزارش مجله فیروزی، تیمی از دانشمندان چینی به زودی قصد دارند برای نخستین بار از فناوری پیشرفته ویرایش ژنی برای تزریق سلول های اصلاح شده بر روی انسان طی چند کارآزمایی بالینی استفاده نمایند.

بشر یک گام به درمان سرطان نزدیکتر شد

به گزارش خبرنگاران به نقل از سی ان ان، این تیم که در روز ششم ژوئیه پیروز به دریافت تائیدیه اخلاقی از هیات تجدید نظر بیمارستان غرب چین در گوانجو شده است، آزمایشات خود بر روی سلول های مهندسی شده مبتلایان به سرطان ریه را در ماه اوت شروع خواهد نمود.

این دانشمندان به رهبری لو یو از دانشگاه سیچوآن با استفاده از شیوه کریسپر-Cas9 که نوعی قیچی مهندسی ژنتیک برای ویرایش دقیق دی .ان .ای است، به اصلاح سلول ها خواهند پرداخت. در واقع این فناوری به دانشمندان اجازه می دهد که بسیار دقیق تر و بهتر از همه روش های پیشین، هر ژنی را در هر موجود زنده ای ویرایش نموده و تغییرات لازم را در آن اعمال نمایند. به زبان ساده، کریسپر یعنی بریدن و جداکردن ژن معیوب از ترکیب ژنتیکی سلول. این شیوه، سریع تر و ارزان تر و دقیق تر از شیوه های رایج فعلی در ویرایش ژن است.

این محققان، بیماران مبتلا به متاستاز سرطان ریه غیر کوچک و همچنین افرادی که درمان تابشی، شیمی درمانی و سایر درمان ها بر روی آن ها جواب نداده را ثبت نام خواهند کرد.

به گفته لو، گزینه های درمانی کنونی بسیار محدود هستند اما رویکرد کریسپر برای بیماران بویژه مبتلایان به سرطان بسیار نویدبخش خواهد بود.

محققان سلول های تی (T) را از خون بیماران دریافت نموده و از روش ویرایش ژنی برای غیرفعال کردن یک ژن خاص در این سلول ها بهره می برند.

این ژن به رمزگذاری پروتئینی موسوم به PD-1 خواهد پرداخت که ظرفیت سلول های تی برای تحریک یک واکنش ایمنی را آنالیز نموده و از هدف گیری سلول های سالم توسط آن جلوگیری می نماید.

سلول های اصلاح شده تی در آزمایشگاه تکثیر شده و سپس مجددا به جریان خون بیمار تزریق می شوند. این تیم امیدوار است که سلول های مذکور بتوانند در بدن به گردش درآمده و به درستی سرطان را هدف قرار دهند.

تحقیقات پیشین نشان داد که روش کریسپر می تواند منجر به ویرایش اشتباه ژن در ژنوم گردد. از این رو، شرکت فناوری زیستی Chengdu MedGencell ابتدا اعتبار سلول های اصلاح شده در کارآزمایی چینی را تایید خواهد نمود تا از حذف شدن ژن های صحیح اطمینان حاصل گردد.

این تحقیق در مجله نیچر شده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 21 مهر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: mfiroozi.ir شناسه مطلب: 225

به "بشر یک گام به درمان سرطان نزدیکتر شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بشر یک گام به درمان سرطان نزدیکتر شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید