راننده ای که مسافرانش را به عمق تاریخ و فرهنگ نصف دنیا می برد
به گزارش مجله فیروزی، خبرنگاران - گروه استان ها: بیش از 32 سال است که در کوچه پس کوچه ها و خیابان های اصفهان دنده و کلاج عوض می نماید.
اگر علاقمند به سفر با بهترین تور کانادا مهر هستید با ما همراه شوید، با مجری مستقیم تور کانادا از تورنتو، مونترال و ابشار نیاگارا دیدن کنید و بهترین تجربه سفر را داشته باشید.
همکارانش به اسم فرهاد صدایش می زنند اما به گفته خودش علیرضا دری است و به ناچار 32 سال از عمر 54 ساله خود را به مسافرکشی گذارنده است.
به گفته خودش مهم نیست هر کسی چه شغلی داشته باشد مهم این است که انسان در هر جایگاهی که دارد چگونه زندگی می نماید یا به تعبیری انسان باید زندگی کردن را بیاموزد و نه زنده بودن را.
زبان شیرین تاریخ با بیان عامیانه
شاید در نگاه اول در باور کسی نگنجد که فرهاد راننده تاکسی است و این نگاه زمانی پررنگ تر می گردد که شانه به شانه اش در یک به یک آثار تاریخی شهر اصفهان قدم می زنی و او در هر کدام از این آثار از کلیسای وانک گرفته تا مدرسه چهارباغ جزء به جزء هر اثر را برایت موشکافی می نماید آنطور که یاد درس های تاریخ دبیرستان و دانشگاهی ات می افتی.
اما زبان گویای فرهاد، شیرینی خاصی دارد چرا که فرهاد نمی تواند به صورت آکادمیک و با زبان معیار آثار تاریخی را برایت رمز گشایی کند بلکه با لحن عامیانه و عوام فهم با تو سخن می گوید.
علاقه اش به تاریخ و خط شناسی این راننده تاکسی را به سمت رمز گشایی از آثار تاریخی اصفهان کشانده است هر چند که به گفته خودش تحصیلات دوران متوسطه اش را هم به سرانجام نرسانده است.
اما فرهاد در شروع صحبت هایش از بی مهری های اجرا شده در مورد معرفی گنجینه های موجود در شهر اصفهان به گردشگران داخلی سخن به میان می آورد و در این باره به خبرنگاران می گوید: این روزها خیل عظیم گردشگران داخلی و خارجی به سمت اصفهان روانه شده اند و این در حالی است که بیش از 85 درصد آنها فقط از گز، سی و سه پل، پل خواجو و میدان نقش دنیا اصفهان سراغ می گیرند و تعداد معدودی آن هم گردشگران خارجی هستند که به دنبال آثار بالای هزار ساله اصفهان از آدینه میدان عتیق و مسجد جامع اصفهان هستند.
مسجد جامع اصفهان کلکسیون مغفول تاریخ معماری ایران
این راننده تاکسی اصفهانی، که معتقد است مسجد جامع اصفهان کلکسیونی از تاریخ معماری ایران را در خود جای داده است، ادامه می دهد: اصفهان یکی از سه قطب گردشگری ایران است که یک چهارم هنر و تاریخ ایران در آن نهفته است و چه بخواهیم و چه نخواهیم باید این ظرفیت ها را به گردشگران این شهر برای بقای حیات گردشگری اصفهان در دستور کار قرار دهیم.
دری همچنین به ایجاد تفاوت در سلیقه گردشگران گذشته و امروز شهر اصفهان اشاره می نماید و می گوید: امروزه گردشگران علاقه زیادی نسبت به رمز گشایی آثار تاریخی دارند و از این رو به عکس و فیلم بسنده نمی نمایند.
وی در این باره اضافه می نماید: یادگیری اصطلاحات خاص گردشگری برای لیدرها و کسانی که گردشگران را همراهی می نمایند لازم است و از این رو باید اطلاعاتی در این باره در اختیارشان قرار گیرد.
راه اندازی وب سایت گردشگری
راه اندازی وب سایت گردشگری رازهای اصفهان از جمله اقداماتی است که این راننده تاکسی خوش ذوق اصفهانی در راستای معرفی ظرفیت های گردشگری شهر اصفهان برای علاقمندان انجام داده است.
او که خود تا به امروز چندین مقاله در حوزه گردشگری و بناهای تاریخی اصفهان را در کارنامه خود ثبت نموده است، ادامه می دهد: هر چند مسئولان استانی و به ویژه شهر اصفهان اهمیتی به فعالیت های اینجانب نداشته اند اما من تا به امروز توانسته ام خود را به عضویت خانه ملل و مرکز اصفهان شناسی درآورم و تقدیرنامه هایی را نیز از نوه نیما یوشیج، دکتر محسنیان، سروستانی شاعر بزرگ ایران، دکتر قیاسی و دکتر مظاهری از اساتید دانشگاه دریافت کنم.
راه اندازی تور شب گردشگری در اصفهان
وی در ادامه با اشاره به راه اندازی تور شب گردشگری در اصفهان با همکاری دیگر همکارانش اضافه می نماید: این اقدام در سطح کشور بی نظیر بوده است.
فرهاد ادامه می دهد: در تور شب بیشتر ظرفیت های ناشناخته شهر اصفهان که در نور مهتاب دارای زیبایی خیره نماینده ای هستند نشان داده می گردد و از این رو مورد استقبال بسیاری از گردشگران قرار گرفته است.
اما فرهاد در ادامه و در قالب گپی محبت آمیز از خانواده اش می گوید: من خانم مهربانی دارم و سه فرزند که دانشجو، سرباز و دانش آموز هستند و سال هاست که با دار و ندار من ساخته اند و این بزرگ ترین سرمایه زندگی من است.
مسئولانی که پس از 12 سال فرهاد را آواره نموده اند
اما فرهاد از دردهایش نیز سخن می گوید و از نامهربانی مسئولانی که وی و همکارانش را پس از 12 سال فعالیت شبانه روزی روبروی هتل عباسی اصفهان آواره نموده اند.
این راننده تاکسی که معتقد است سیاست بیش از هر چیز دیگری بر روی فعالیت های شهر اصفهان سایه انداخته است، ادامه می دهد: من و 11 نفر از همکارانم به مدت 12 سال روبروی هتل عباسی اصفهان به مسافران این شهر به صورت شبانه روزی خدمت می کردیم و در کنار تحمل سختی های این کار خدمات ارزنده ای را نیز به مسافران ارایه می دادیم به صورتی که هر مسافری که با ما همسفر می شد در سفرهای بعدی نیز همراهان خود را به ما معرفی می کرد تا آنها را بیشتر با ظرفیت های شهر اصفهان آشنا کنیم.
وی در ادامه از آوارگی 2 ساله خود و همکارانش در خیابان های اصفهان می گوید: ما حدود دو سال است که بدون دلیل مشخصی در خیابا ن های اصفهان آواره هستیم و از این رو حمایتی از ما از سوی تاکسیرانی با وجود مذاکرات کتبی و شفاهی مکرر صورت نگرفته است ضمن آنکه به ما قول داده شد در صورت جابجایی به محل های جدید ساماندهی شغلی را برایمان در نظر می گیرند.
اما در این میان باید به یاد داشته باشیم که استفاده از ظرفیت های گردشگری خاص برای جذب گردشگران بیشتر و رونق صنعت توریسم امری لازم است و مسئولان نباید با اقدامات بدون برنامه ریزی شده نسبت به خالی کردن این ظرفیت ها از سطح شهر اقدام نمایند.
خبرنگار: مریم یاوری
منبع: خبرگزاری مهر