سالاد، ماست، ترشی یا سبزی همراه غذا بخوریم یا نخوریم؟

به گزارش مجله فیروزی، شور ها حاوی نمک بالایی هستند و مصرفشان به افراد مبتلا به فشارخون، بیماران قلبی و بعضی از بیماران کلیوی و آن هایی که پزشک معالجشان برایشان محدودیت هایی در مصرف نمک در نظر گرفته است هم توصیه نمی گردد. ضمن اینکه پیشنهاد مصرف ترشی همراه غذا هم برای افراد مبتلا به زخم های گوارشی چندان مطرح نیست، چون احتمال تشدید بیماری با مصرف ترشی های حاوی سرکه یا آبغوره برای چنین بیمارانی، وجود خواهد داشت. هرگز از قلم نیاندازید حتی افراد سالم هم باید حجم مناسب و متعادلی از شوروترشی را با وعده های غذایی خود مصرف نمایند. این حجم متعادل می تواند برابر با حدود 2 تا 3 قاشق مرباخوری باشد. زیاده روی در مصرف شور ها باعث وارد شدن حجم بالایی از نمک به بدن و کم آبی بدن می گردد.

سالاد، ماست، ترشی یا سبزی همراه غذا بخوریم یا نخوریم؟

ماست

ماست ها انواع مختلفی دارند؛ از ماست های ساده گرفته تا انواع طعم دار آن ها یا ماست و موسیر و ماست و خیار که هواداران زیادی هم بین ما ایرانی ها دارد. ماست، منبع خوبی برای دریافت کلسیم و پروتئین است و خیار هم یک صیفی کم کالری و سرشار از آب محسوب می گردد. به این ترتیب، همراه کردن ظرف کوچکی از ماست و خیار با غذا های اصلی، مسئله ای ایجاد نخواهد کرد.

افرادی که مبتلا به چاقی و اضافه وزن هستند، می توانند سالاد یا ماست و خیار خود را به جای همراه غذا، قبل از غذا مصرف نمایند. این کار باعث پرشدن حجمی از معده می گردد و از آنجا که یکی از واکنش های سیری، پرشدن حجم معده است، بنابراین اشتهای این افراد برای صرف وعده اصلی غذایی کاهش پیدا می نماید و آن ها غذای کمتری می خورند. البته، بهتر است این را هم بدانید که انواع ماست ها مانند سایر لبنیات، حاوی پروتئین های خاصی هستند که روی جذب آهن موجود در گوشت ها تاثیر منفی می گذارند. این نوع پروتئین ها حتی در جذب آهن هِم، اختلال ایجاد می نمایند. از این رو، افراد مبتلا به کم خونی، خانم ها و دخترخانم ها می توانند ماست یا ماست وخیار خود را با فاصله ای از غذای اصلی خود میل نمایند و این خوراکی را درست، همراه با غذا نخورند.

سبزی و سالاد

یکی دیگر از کناربشقابی های پرطرفدار در ایران، سالاد شیرازی است. شما می توانید برای بالا بردن ارزش تغذیه ای سالاد شیرازی و وعده اصلی غذایی خود، میزانی آبلیمو، آبغوره یا آب نارنج تازه به این سالاد سنتی اضافه کنید. ویتامین C فراوان موجود در لیمو، غوره و نارنج، به جذب بهتر عناصر دوظرفیتی موجود در غذا مانند آهن، یاری می نماید. با این حساب، افراد سالم می توانند غذا های حاوی گوشت را با سالاد شیرازی میل نمایند.

نکته مهمی که در خصوص این سالاد وجود دارد، این است که با چاشنی های ترش طعم دار می گردد و مصرف آن می تواند برای افراد مبتلا به مشکل های گوارشی مانند زخم یا التهاب معده، مشکل ساز بگردد. از طرف دیگر، به افراد مبتلا به ناراحتی های گوارشی توصیه می گردد رژیم غذایی کم فیبر هم داشته باشند. با این حساب، مصرف انواع سالاد (سالاد کاهو یا سالاد صیفی ها)، ماست و خیار و حتی سبزی خوردن باید برای آن ها با محدودیت هایی همراه باشد. متاسفانه بعضی افراد عادت به مصرف سالاد کاهو یا حتی سالاد شیرازی با سس مایونز فراوان دارند.

این عادت اشتباه می تواند به مرور زمان، باعث ابتلا به اضافه وزن و چاقی یا بالارفتن چربی خون بگردد. افرادی که مشکل گوارشی یا اضافه وزن ندارند، می توانند سالاد کاهو را با میزانی آبلیمو یا آب نارنج تازه و میزان کمی روغن زیتون یا کنجد، طعم دار نمایند.

منبع: بهداشت نیوز

منبع: فرارو
انتشار: 13 بهمن 1401 بروزرسانی: 13 بهمن 1401 گردآورنده: mfiroozi.ir شناسه مطلب: 2030

به "سالاد، ماست، ترشی یا سبزی همراه غذا بخوریم یا نخوریم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سالاد، ماست، ترشی یا سبزی همراه غذا بخوریم یا نخوریم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید