تور یونان: غذاهای محلی آتن؛ شهر اساطیر افسانه ای یونان
به گزارش مجله فیروزی، آتن کشوری با شگفتی های بسیار و سرزمینی آرام و با شکوه است و یکی از برترین منطقه ها جهان برای تست غذاهای بی نظیر است.
سفر با تور یونان را از دست ندهید و از نزدیک با سرزمین اسطوره های باستانی آشنا شوید و شهرهای سانتورینی، آتن و میکونوس را ببینید.
یونان و به خصوص شهر آتن، گهواره تمدن های اروپایی است و از این رو، از نظر تاریخی و فرهنگی بسیار حائز اهمیت است. گردشگران زیادی از سراسر جهان به شوق تماشای آثار باستانی آتن، به این شهر سفر می نمایند. این شهر زیبا یکی از برترین منطقه ها جهان برای تست غذاهای یونانی است و در کنار تماشا جاذبه های این شهر فوق العاده باید غذاهای لذیذ آن را امتحان کرد.
در این مقاله سعی داریم تعدادی از غذاهای محلی و معروف این شهر را به شما معرفی کنیم؛ در این مقاله همراه ما باشید.
موساکا (Moussaka)
کسانی که عاشق بادمجان و گوشت هستند بی شک عاشق این غذای خوش طعم خواهند شد. موساکا در واقع به مانند لازانیا که لایه لایه با گوشت و پنیر پر می شود، می ماند و به این صورت است که بعد از هر لایه بادمجان اندازهی از مواد گوشت چرخ نموده که با ادویه های معطر و خوش بو پخته شده است ریخته می شود و سپس پنیر بر روی هر لایه قرار می گیرد و به همین صورت تا لایه آخر این مراحل تکرار می شود. سطح رویی با سس بشامل که یک سس کرمی خوشمزه است و از کره، آرد، شیر، نمک و اندازه خیلی کمی جوزهندی تشکیل شده پوشیده می شود و سپس پس از پختن آماده خوردن است.
کولوکیتانتوی یا گل کدوی شکم پر (Kolokythoanthoi or stuffed Zucchini Flowers)
یکی از غذاهای پر هوادار در یونان و آتن گل کدوی شکم پر است. داخل این گل با توجه به ذائقه و با مواد مختلفی مانند گوشت، سبزیجات و انواع پنیرها پر می شود و سپس آن را سرخ می نمایند. باور اینکه گل کدو اساس یکی از غذاهای خوشمزه باشد کمی قابل تعمل است ولی با امتحان این غذا پی در لذیذ بودن آن خواهید برد.
فسولدا (Fassolada)
فسولدا یکی از سوپ های محبوب در کشور یونان است که در هر آشپزخانه یونانی پیدا خواهد شد. این غذا با ترکیبات ساده ای تهیه می شود اما طعم های زیادی در آن دخیل است. این سوپ در واقع سوپ لوبیای سفید است که سبزیجات و روغن زیتون، طعم و رنگ دیگری به آن بخشیده است. این سوپ غذای سالم و مقوی است که از غذاهای ملی یونان نیز به شمار می آید.
اسپاناکوپیتا (Spanakopita)
اسپاناکوپیتا یا پای اسفناج یکی از غذاهای خیابانی در آتن محسوب می شود که بسیار پرهوادار است. این غذای خوش طعم پایه اساسی صبحانه آتنی ها است که در هر مغازه و غرفه ای آن را می توان پیدا کرد. این غذا از ترکیب اسفناج، پنیر فراوان و ادویه های مخصوص که در خمیر فیلو قرار می گیرد تهیه می شود. پای باید تا حدی در فر باقی بماند که رنگ آن طلایی شود.
تزاتزیکی (Tzatziki)
ترکیبی از ماست یونانی، خیار رنده شده و سیر، خوراکی می سازد که یونانی ها در کنار بسیاری از وعده های غذایی خود آن را میل می نمایند. این غذا یکی از غذاهای اصلی در یونان است که در هر جایی قابل دسترسی است و خوردن آن با گوشت، سبزی، نان پیتا یا حتی به تنهایی فوق العاده است.
هورتا ورستا (Horta Vrasta)
غذایی ساده اما خوش طعم! این غذا از ترکیبات برگ های سبزیجات تهیه می شود که پخته شده و سپس با آب لیمو، روغن زیتون و فلفل و نمک سرو می شود. این غذا خیلی سریع حاضر می شود و در بیشتر رستوران های آتن پیدا می شود.
دلماداکیا (Dolmadakia)
برای ما ایرانی ها دلمه غذایی آشنا و محبوب است؛ دلماداکیا در واقع دلمه ای به سبک یونانی با عطر و طعم دانه های کاج و ادویه های مخصوص است. برای آشنا شدن با این دلمه متفاوت، حتما در سفر به یونان از آن امتحان کنید.
تیروپیتس (Tiropites)
این غذا به نوعی یک غذای فینگر فودی است که از خمیر فیلو و ترکیبات خوشمزه پنیرهای یونانی تهیه می شود. این غذا خیلی ساده و لذیذ است و گزینه فوق العاده ای برای یک عصرانه است.
ملوماکارونا (Melomakarona)
این کلوچه های کوچک و خوشمزه به علاقه مندان شیرینی توصیه می شود که وقتی آن را در دهان می گذارند بافت نرم آن و طعم عسل و گردویی که در تهیه آن استفاده شده است حس می شود. هر کافه و نانوایی در آتن این کلوچه ها را طبخ می نماید و با یک چای یا نوشیدنی گرم لذت خوردن این کلوچه ها دو چندان خواهد شد.
ژیرو (gyro)
در واقع این غذا به نوعی ساندویچ لذیذی است که تکه های گوشت به صورت عمودی سرخ می شود و سپس بریده هایی از این گوشت در نان پیتا (pita) به همراه مخلفات سرو می شود. سس، گوجه فرنگی، پیاز، کاهو و اغلب چیپس یا سیب زمینی سرخ شده را داخل نان قرار می دهند. این غذا خیلی مقرون به صرفه و خوشمزه است.
سوولاکی (Souvlaki)
سوولاکی در واقع به غذایی گفته می شود که به سیخ کشیده می شود و هر گوشتی از گوشت مرغ، بره و ... را شامل می شود. این غذا یا همان بصورت سیخی یا با نان پیتا و با سس های مختلف سرو می شود.
کولوری (Koulouri)
کولوری همان سیمیت در کشور ترکیه است که در هر مغازه نان فروشی و غرفه های غذا پیدا می شود. طعم این نان در کنار چاشنی های مختلف فوق العاده است.
آنچه که ذکر شد تنها تعداد معدودی از غذاهای محلی و اصیل آتن است؛ مطمینا تعداد غذاهای اصلی و دسرهای این شهر بسیار بیشتر از آنچه که ذکر شد است. اگر به این شهر سفر کردید ما را با تجربیات خود آشنا کنید.
منبع: کجارو / agreekadventure.com / theculturetrip.com