آیا زمان خاتمه کپی برداری مایکروسافت از اپل نرسیده؟

به گزارش مجله فیروزی، از زمان آغاز بحران کرونا هر روز خبر از تعطیلی فروشگاه های یک برند به گوش می رسد و در تازه ترین مورد نوبت به مایکروسافت رسید . این خبر چندان غیر منتظره هم نبود چرا که فروشگاه های به مراتب شلوغ تر و محبوب تر از این شرکت هم زیر فشار کرونا بسته شده بودند.

آیا زمان خاتمه کپی برداری مایکروسافت از اپل نرسیده؟

اگر جزو معدود افرادی باشید که روزی گذرتان به این فروشگاه ها افتاده، احتمالا از شباهت آن با اپل استور شگفت زده شده اید. این شباهت البته چندان هم اتفاقی نیست و مایکروسافت پس از دیدن رونق فروشگاه های شیک و مدرن کوپرتینویی ها به این فکر افتاد که چرا ما چنین چیزی نداشته باشیم؟

مشکل اما در تفاوت اساسی این دو برند بود. اپل برای میلیون ها عاشق سینه چاک در سراسر جهان به یک نماد تبدیل شده. بعضی آنرا یک سمبل و حتی سبک زندگی می دانند و عده ای دیگر هم هوادار طراحی و کیفیت بالای محصولات این شرکت هستند.

نمود این مساله را می توان در اپل استورها دید؛ فروشگاه های عظیم، جذاب و با طراحی اعیانی و در عین حال مینیمالیستی که خود به خود مراجعان را به خریدار تبدیل می نماید. بر اساس گزارشی در سال 2017 به ازای هر متر مربع از فضای این مکان ها اپل به فروش 61 هزار دلاری دست پیدا نموده و خرده فروش های دیگر حتی به گرد پای آنها نمی رسند.

همین عامل باعث شده مایکروسافت به فکر کپی برداری از اپل برسد اما در نهایت مجبور به تعطیلی فروشگاه هایش شد.

محبوب اما نه معشوق

مشکل مایکروسافت به برند این شرکت برمی گردد. محصولات ردموندی ها از ویندوز گرفته تا آفیس بین کاربران محبوب هستند اما آیا کسی عاشق آنها هم است؟ بعید است کسی عاشق محصولات مایکروسافت باشد و همین مساله تکرار موفقیت های درخشان اپل را برای آنها ناممکن نموده است

با معرفی هر یک از محصولات اپل صدها هزار نفر برای خرید آنها لحظه شماری می نمایند و چند روز قبل از عرضه پشت در اپل استورها صف می بندند. مهم نیست سرفیس ها چقدر محصولات خوبی هستند اما تا حالا کسی را دیده اید که از شب قبل برای خرید آنها صف ببندد؟

تنها محصولی که در پرتفوی مایکروسافت محبوبیتی در حد و اندازه آی دیوایس ها دارد بدون شک ایکس باکس است. شاید اگر از همان روز اول اسم فروشگاه های مایکروسافت ایکس باکس استور بود به چنین روزی نمی افتادند.

هرچند بخشی از فضای فروشگاه به ایکس باکس اختصاص یافت اما قرار دادن یک کنسول گیمینگ در برابر لپ تاپ ها و تبلت های بیزینسی و فراوری محتوا چندان ایده جالبی نبود و کسی را به خود جذب نکرد، آن هم در حالی که این فروشگاه ها در بهترین نقاط شهرها دایر شده بودند. برای مثال مایکروسافت استور لندن در یکی از بهترین نقاط وست مینستر به نام میدان آکسفورد افتتاح شد و تنها چند متر با اپل استور فاصله داشت؛ ظاهرا ردموندی ها در انتخاب مکان هم از روی دست رقیب رونویسی نموده بودند.

این مرکز در میدان آکسفورد یکی از معدود نقاطی است که به جای تعطیلی به مرکز تجربه تبدیل خواهد شد. هرچند در این فروشگاه دیگر خبری از فروش محصولات فیزیکی نیست اما درب آن برای آزمایش محصولات مایکروسافت به روی مراجعان باز خواهد بود. کسی چه می داند شاید تعطیلی همه فروشگاه بعد از آن افتتاحیه های پر سر و صدا و پر زرق و برق برای ردموندی ها آنقدر شرم آور بوده که ترجیح دادند چند تایی به این بهانه باز بمانند.

دنباله رو نه رهبر

این اولین باری نیست که مایکروسافت در تقلید موفقیت های یک رقیب شکست می خورد. داستان توسعه ویندوز فون هم در واقع کوشش برای بازسازی موفقیت آیفون و اندروید بود که در نهایت همه می دانیم به کجا رسید. سرفیس ایرباد هم با آن ظاهر نامتعارفش که بی شباهت به دکمه مانتو نیست، احتمالا زیر چرخ موفقیت های ایرپاد و حتی ایربادهای شیائومی و هواوی خرد می گردد.

لپ تاپ ها و تبلت های سری سرفیس هم که البته ظاهری چشم نواز و کیفیتی انکار ناپذیر دارند، بیشتر کوششی از سوی مایکروسافت برای ارائه دستگاه های پریمیوم به عنوان رقیب آیپد و مک بوک به نظر می رسند.

حتی ایکس باکس هم به عنوان محبوبترین دیوایس مایکروسافت نه از نظر تعداد بازی و نه از نظر فروش در برابر پلی استیشن حرفی برای گفتن ندارد. همه این موارد نشان دهنده شکست نسبی مایکروسافت در بازارهایی هستند که این شرکت نه رهبر بلکه یک دنباله رو است. اما راه چاره چیست؟

نقاط قوتت را بدان

یکی از مهمترین کارهایی که مایکروسافت باید انجام دهد پذیرش موفقیت هایش است. ویندوز، بسته آفیس و سرویس های اژور شاید پر زرق و برق نباشند اما فوق العاده محبوبند و هر کدام مبالغ هنگفتی درآمد را روانه جیب شرکت نموده اند.

وقتی هر کدام از این سرویس ها سالانه این همه درآمد را نصیب مایکروسافت می نمایند دیگر چه اهمیتی دارد که کسی عاشق آنها نیست؟ برای مثال اگر پای تعداد کاربران ویندوز نسبت به macOS در میان باشد، اپل به گرد پای ردموندی ها هم نمی رسد.

بنابراین مایکروسافت باید دویدن دنبال سراب های جذاب در بیابان را تمام نموده و روی دارایی های خودش تمرکز کند. این اواخر روزی نیست که اپدیت های ویندوز برای تعدادی از کاربران مشکل ساز نگردد و احتمالا دلیلی جز این ندارد که مایکروسافت چشم از ویندوز برداشته و دنبال چیز دیگری است.

این شرکت به جای حسادت نسبت به رقیب باید نحوه استفاده کاربران از محصولاتش را بپذیرد و با تمرکز روی آن بهترین خدمات و محصولات ممکن را در حوزه قدرتش به کاربران ارائه کند.

متفاوت باش

نمی توان مایکروسافت را از نوآوری منع کرد اما این شرکت به جای کپی و رونویسی از روی دست رقبا و به ویژه اپل باید کار متفاوت را انجام دهد. این روش قبلا برای مایکروسافت جواب خود را پس داده است.

هرچند ایکس باکس وان از نظر کیفیت بازی به پای فراوریات استودیوی سونی برای پلی استیشن نمی رسد اما زمانی که مایکروسافت سرویس اشتراکی Games Pass را راه اندازی کرد، سونی و نینتندو جوابی برای آن نداشتند. اینجا بود که دو شرکت دیگر در کوشش برای رقابت با مایکروسافت به دنباله روی این شرکت روی آوردند و تا حدودی می توان پلی استیشن Now را جوابی برای آن به شمار آورد.

این مساله تا حدودی شامل نسل های اول و دوم سرفیس گو هم می گردد. این دو تبلت نسخه های ارزانتری از سرفیس پرو هستند و ردموندی ها در حالی آنرا عرضه کردند که اپل به عنوان رقیب اصلی هنوز به این حوزه گام نگذاشته و تبلت های پرچمدارش گرانبها هستند. سرفیس گو 2 نتیجه تفکری متفاوت در مایکروسافت بود. این شرکت بدون صرف نظر از کیفیت بالا یا طراحی چشم نواز پرچمدارها محصولی ارزانتر را عرضه کرد که برای شمار بیشتری از افراد قابل خریداری است.

بنابراین مایکروسافت برای قدرت نمایی در بربر رقبا و جا کردن خودش در دل کاربران چاره ای جز کنار گذاشتن کپی برداری از روی موفقیت های دیگران و تمرکز روی نقاط قوت خودش ندارد؛ همان کاری که ما هم می توانیم برای موفقیت در کار و زندگی انجام دهیم.

منبع : دیجیاتو

منبع: آی تابناک
انتشار: 15 شهریور 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: mfiroozi.ir شناسه مطلب: 934

به "آیا زمان خاتمه کپی برداری مایکروسافت از اپل نرسیده؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آیا زمان خاتمه کپی برداری مایکروسافت از اپل نرسیده؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید