خبرنگاران تلاش برای تزریق حال بد

به گزارش مجله فیروزی، تهران- خبرنگاران- فیلم روشن حدود 90 دقیقه مخاطبش را در دنیایی چرک، بی رحم و تاریک رها می کند. انگار مسابقه ای برپا شده که چه فردی می تواند بیشتر مخاطب را افسرده کند و فیلمساز می خواهد برنده این رقابت باشد.

خبرنگاران تلاش برای تزریق حال بد

فیلم روشن (ساخته روح الله حجازی)به جهانی آدم های تحقیر شده سرک می کشد. روشن (با بازی رضا عطاران) به عنوان یک شخصیت درمانده، منفعل و ناتوان در مرکز ثقل درام قرار می گیرد. فیلمنامه در بیان ریشه های این درماندگی ناتوان است. قصه با نمایی از خانه های نیم ساخته آغاز می شود و در همان لوکیشن به پایان می رسد. آیا باید بپذیریم که بدقولی مهندس در تحویل خانه ها علت تمام بدبختی های روشن بوده است؟ پس چرا دیگرانی که خانه هایشان را تحویل نگرفته اند وضعیتی شبیه به روشن ندارند؟

همسر روشن به خاطر فقر و نداری او را ترک می کند. اصلی ترین نیاز قهرمان داستان داشتن شغل است. او تلاشی برای رسیدن به هدفش نمی کند و در خیابان ها پرسه می زند. یک شب به عنوان کارگر روزمزد برگه های تبلیغاتی را در خیابان پخش می کند و معلوم نیست چرا به این کار موقت ادامه نمی دهد. مخاطب چگونه می تواند با این قهرمان تنبل و تن پرور همراه شود و با او همذات پنداری کند؟ کسی که هیچ قدمی در جهت حل مسائلش برنمی دارد، چه جذابیتی می تواند داشته باشد؟ به همین خاطر در نهایت اقدام روشن حسی را بیدار نمی کند و دلی را نمی سوزاند. وقتی شخصیتی همدلی برانگیز نیست، سرنوشتش هم برای مخاطب بی اهمیت می شود.

آخرین اثر روح اله حجازی در مرز میان درام های روانشناختی و اجتماعی سرگردان است. جهان داستان برایمان معین نمی کند او با مسائل روحی و روانی روبروست یا گرفتاری هایش ناشی از رفتارهای اشتباه اجتماع است. کارگردان اگر خط داستانی بی خانمانی و تحویل نگرفتن خانه های نیمه ساخته را پررنگ می کرد، درام انسجام بیشتری می یافت.

فیلم روشن نود دقیقه مخاطبش را در جهانیی چرک، بی رحم و تاریک رها می کند. انگار مسابقه ای برپا شده که چه کسی می تواند بیشتر مخاطب را افسرده کند و فیلمساز می خواهد برنده این رقابت باشد. جمع آوری خرده داستان هایی درباره فقر، بی خانمانی، تن فروشی، اعتیاد، خیانت، طلاق و خیلی چیزهای دیگر کار دشواری است که متاسفانه کارگردان از عهده اش برآمده است.

در جهانیی که اثر پیش رویمان قرار می دهد، کورسوی امیدی برای ادامه زندگی وجود دارد. در جهانی یکپارچه تاریک فیلم، خودکشی راه حلی تضمینی برای رهایی از شر بدبختی هاست. حتی رابطه پدر و دختر هم گرم و صمیمانه از آب درنیامده است. چون دختر پدرش را با این اوضاع و احوال نمی پذیرد و مادر را بر پدر ترجیح می دهد.

شخصیت روشن به عنوان آدمی که عاشق بازیگری و سینماست به مخاطب معرفی می شود. اما مجموعه عناصر فیلم چنین تصویری را از این شخصیت بازتاب نمی دهند. آیا به صرف این که کسی که زنگ تلفن همراهش یک موسیقی سینمایی باشد، می توان گفت او عاشق سینماست؟ ساختن قاب سینما با انگشت و تکرار چند باره اش یک شخصیت عشق سینما را برای ما نمی سازد. او در دیالوگی به دختربچه اش می گوید که بازیگری نیاز به پول و پارتی دارد. ما به عنوان مخاطب این نکته را فقط می شنویم و نمی بینیم. اصلا شخصیت به دنبال پیدا کردن نقش نمی رود که بخواهد سختی های راستا را درک کند و به دیگران هم بفهماند.

فیلم روشن یک پسرفت در کارنامه سینمایی کارگردانی محسوب می شود که روزگاری مرگ ماهی و زندگی مشترک آقای محمودی و بانو را ساخته است.

رضا عطاران، سارا بهرامی، سیامک انصاری، مهدی حسینی نیا، مسعود میرطاهری، محمد ولی زادگان، ابراهیم عزیزی، علی رحیمی، حمیدرضا حیدری، هدیه آذیدهاک، امیر کیوان معصومی، محمد نیکبخت، نازنین سهامی زاده ترکیب بازیگران روشن را تشکیل می دهند.

به گزارش خبرنگاران، جشنواره بین المللی فیلم فجر از مهم ترین رویدادهای فرهنگی سینمایی ایران است که سالانه و هر سال در نیمه بهمن ماه برگزار می شود؛ جشنواره ای که از سال 1361 و به یاد بهمن ماه 1357

(سالروز پیروزی انقلاب اسلامی) مستمر برگزار شده است. مجری برگزاری این جشنواره بنیاد سینمایی فارابی است که آن را زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می کند. این جشنواره از سال 1361 تا 1374 تنها به تولیدات سالانه سینمای ایران می پرداخت، اما از سال 1374 این جشنواره به صورت بین المللی برگزار می شود و در بخش بین الملل به بررسی فیلم هایی از سینمای جهان تأکید دارد.

بخش های دیگری نظیر فیلم کوتاه، مستند و مسابقه مواد تبلیغاتی نیز به آن اضافه شده است، در سال 1393 بخش بین الملل جشنواره، جدا شده و به صورت جداگانه برگزار می شود. سیمرغ بلورین نام جایزه ویژه این جشنواره است که در بخش های رقابتی جشنواره شرکت کنندگان برای تصاحب آن با یکدیگر به رقابت می پردازند، در کنار سیمرغ بلورین، دیپلم افتخار و لوح زرین نیز از دیگرجوایز این جشنواره است که شرکت کنندگان می توانند برنده آن باشند.

سی و نهمین جشنواره فیلم فجر در چهل ودومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران، با سپری کردن نیمی از راه به دبیری سید محمدمهدی طباطبایی نژاد در حال برگزاری است.

فیلم های سی و نهمین جشنواره ملی فیلم فجر در 70 سینما در 30 استان و 5 منطقه آزاد در حال نمایش هستند. امسال نیمی از آثار جشنواره فیلم اولی هستند. این اولین بار است که هفت فیلمساز اول در حال رقابت در سودای سیمرغ هستند. همچنین نشست های این رویداد سینمایی علاوه بد حضور اصحاب رسانه در برج میلاد در فضای مجازی هم به صورت زنده پخش می شود.

منبع: ایرنا
انتشار: 20 اسفند 1399 بروزرسانی: 20 اسفند 1399 گردآورنده: mfiroozi.ir شناسه مطلب: 1309

به "خبرنگاران تلاش برای تزریق حال بد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران تلاش برای تزریق حال بد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید