طرز تهیه ترشی مخلوط؛ با نکات کلیدی در کپک نزدن آن
به گزارش مجله فیروزی، ترشی مخلوط یکی از چاشنی های پرطرفدار، بسیار خوشمزه و خوش طعم است. مصرف آن در کنار غذاهای سنتی ایرانی لذت خاصی به خوردن آن، می بخشد. درست کردن آن بسیار راحت و آسان است. برای درست کردن ترشی اگر یکسری نکات را رعایت، به اندازه ها و ادویه ها توجه کنید حتما یک ترشی بسیار خوبی خواهید داشت. فصل ترشی درست کردن معمولا از پاییز آغاز شده و با سرد شدن هوا در کنار غذاها مصرف می گردد.اگر به اندازه زیاد ترشی را درست کنید تا سالی دیگر ترشی خواهید داشت. ترشی ها نام های مختلف دارند و با توجه به ذائقه خود می توانید ترشی را تند، نمکی یا شیرین کنید. معمولا ترشی به سمت طعم تند می رود. از ترشی های معروف ترشی بندری، ترشی لیته، ترشی بادمجان، ترشی هفت بیجار و ترشی مخلوط است.ترشی مخلوط همان طور که از نامش پیداست با انواع سبزیجات از جمله خیار، پیاز ریز(اختیاری)، فلفل قرمز و سبز و … درست می گردد. این ترشی بستگی زیادی به سرکه ای که استفاده می کنید دارد و اگر سرکه و اندازه آن را درست اندازه گیری کنید ترشی شما حالت نرم و کپک زدگی نخواهد داشت. ما در خبرنگاران بلاگ روش درست کردن ترشی مخلوط را به شما آموزش خواهیم داد تا بتوانید به راحتی و با اطمینان خاطر در منزل درست کنید و لذت ببرید. پایه هر ترشی شوری آب نمک است. همه می دانیم بدون آب نمک مواد اولیه آن دچار مشکل می گردد. برای شور انداختن از چهار مواد اصلی استفاده می گردد. سرکه و آب، شکر و نمک. سرکه برای اسیدی شدن مواد و آب تیزی سرکه را از بین می برد و نمک برای خوشمزگی و طعم آن شکر هم برای متعادل کردن اسید است.
خیار | یک کیلو |
پیاز ریز | نیم کیلو |
فلفل سبز | چند عدد |
فلفل قرمز | چند عدد |
کلم بنفش | 500 گرم |
گل کلم | 2 کیلو |
هویج | 500 گرم |
بادمجان قلمی | 500 گرم |
سیب زمینی ترشی | 500 گرم |
سیر | سه بوته |
موسیر خشک | 200 گرم |
نعنا و پونه | 250 گرم روی هم |
کرفس | 500 گرم |
نمک | به مقدار لازم |
سرکه سفید | 2 لیتر |
آب | 2 لیتر |
زردچوبه | یک قاشق سوپخوری |
سیاه دانه | دو قاشق غذاخوری |
گلپر و تخم گشنیز | روی هم یک قاشق غذاخوری |
زیره سبز | یک قاشق |
فلفل سیاه | کمی |
طرز تهیه ترشی مخلوط به سبک بازار:
1- همه مواد را تهیه کنید. با دقت بشویید و داخل آبکش قرار دهید تا آب آن گرفته گردد.
2- همه مواد را ریز کنید البته بستگی به سلیقه شما دارد. هر چه ریز کنید بهتر است.
3- بعد مواد خرد شده را روی دستمال تمیزی پهن کنید تا کلا آب آن گرفته گردد.
4- بعد از خشک شدن کامل مواد آن ها را داخل ظرف بزرگی قرار دهید و تمامی مواد را با هم قاطی کنید.
5- آب و سرکه را داخل ظرف روی حرارت گاز بگذارید تا بجوشد . زمانی که جوشید حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید خنک گردد.
6- مواد ترشی را داخل ظروف شیشه ای قرار دهید.
7- همه ادویه ها (تخم گشنیز ، سیاهدانه ، پودر گلپر، زیره) بهتر است آسیاب کنید و داخل سرکه و آب جوشیده شده به همراه نمک ریخته و به موادتان اضافه کنید.
8- روی درب آن پلاستیکی قرار دهید و درب را محکم ببندید تا از ورود هوا به داخل شیشه جلوگیری گردد.
در جای خشک و خنک نگهداری کنید. حدود تقریبا 15 روز زمان میبرد تا ترشی شما برسد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه سیر ترشی به 4 روش
فوت و فن ترشی مخلوط برای خوشمزه تر شدن آن
- سعی کنید ترشی هایتان را داخل شیشه قرار دهید و از ظروف پلاستکی جهت نگهداری استفاده نکنید.
- ترشی ها را جلوی نور خورشید نگهداری نکنید.
- دقت کنید تمام مواد ترشی شما قبل از درست کردن کاملا خشک باشند تا دچار کپک نشوند.
- به هیچ عنوان گل کلم را نجوشانید سعی کنید بصورت خام بهره ببرید تا سفید و ترد بماند.
- اگر دوست داشته باشید می توانید از پودر انبه هم بهره ببرید . نعنا و پونه هم می توانید بدلخواه اضافه کنید.
- در صورت دلخواه می توانید کلم بنفش را نریزید و بجای آن برگ کلم سفید ریخته گردد.
- برخی ها لوبیا سبز خرد شده به مواد ترشی اضافه می نمایند بدلخواه است.
- اگر پیاز ریز نبود می توانید پیاز خوراکی را ریز کنید و به ترشی اضافه کنید.
- موسیر حتما باید در ترشی باشد. اما سیر بدلخواه است. موسیر به دلیل عطر و بوی خاص آن است.
- سبزی خشک مثل نعنا یا پونه در ترشی استفاده گردد بهتر است.
- اگر بتوانید از سرکه طبیعی بهره ببرید خیلی بهتر است.
- ترشی آماده شده را داخل ظرف بریزید و همراه با غذاها بهره ببرید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شور مخلوط
فرمول بهتر شدن شور و ترشی
اگر از سرکه و آب از هر کدام یک فنجان و شکر یک دوم فنجان و نمک یک قاشق غذاخوری استفاده گردد . این فرمول همواره کاربرد دارد. فقط می توانید ادویه اضافه کنید و درون شور بریزید. به همین روش بهره ببرید و نتیجه را ببنید هرگز شور شما دچار کپ ک زدگی نمی گردد.
توجه: اگر خواستید شور یا ترشی به نسبت کمتر یا بیشتر درست کنید، مواد را نصف کنید یا تعداد موادتان را کمتر بریزید. اگر هم خواستید بیشتر درست کنید به نسبت دو برابر تهیه و درست کنید.
نسبت آب و سرکه در ترشی مخلوط:
اگه سرکه خیلی تیز هست با نسبت 1 به 3 با آب مخلوط و روی حرارت بگذارید. بعد از جوش آمدن 5 دقیقه اجازه بدهید تا به جوش اید و بعد اجازه بدهید کاملا سرد بگردد.
امیدوارم با این دستورات بتوانید شور و ترشی مورد دلخواهتان را درست کنید.
منبع: اُکالا