طرز تهیه نان چریش ، نون سبزی محلی خراسان رو در 4 مرحله بپز

به گزارش مجله فیروزی، طرز تهیه نان چریش یا نون سبزی محلی خراسان شمالی اصلا سخت نیست و در فر یا تنور امکان پذیر است. خمیر این نان یا فتیر محلی حجیم و خوشمزه و در مدت زمان کوتاهی آماده شده و با ترکیب سبزی چریش، پیاز و دنبه پر یا مخلوط می گردد. خوب است بدانید، چریش نوعی گیاه معطر است که برگ هایی شبیه تره دارد و بیش تر در کوهستان های اطراف خراسان رشد می نماید. با ما در این مقاله از در همراه باشید تا روش طبخ نان چریش، نان محلی بجنورد را به شما آموزش بدهیم.

طرز تهیه نان چریش ، نون سبزی محلی خراسان رو در 4 مرحله بپز

مواد لازم برای تهیه نان چریش خراسانی

مواد اولیهاندازه مورد احتیاج
آرد قنادی3 لیوان فرانسوی دسته دار
خمیر مایه1 قاشق غذاخوری سرپر
آب ولرم1 و نیم لیوان فرانسوی دسته دار
شکر1 قاشق غذاخوری سرخالی
روغن مایع1 و نیم قاشق غذاخوری

مواد لازم برای تهیه فیلینگ (مواد میانی) نان چریش

مواد اولیهاندازه مورد احتیاج
سبزی چریشنیم کیلوگرم
پیاز (برای پیاز داغ)1 عدد بزرگ
زردچوبه، نمک و فلفل سیاهبه اندازه لازم
روغن سرخ کردنیبه اندازه کافی
روغن دنبه2 قاشق غذاخوری

مدت زمان لازم برای استراحت خمیر نان چریش: 1 ساعت

مدت زمان لازم برای پخت نان چریش: 10 تا 15 دقیقه

مراحل طرز تهیه نان چریش بجنورد با روغن دنبه

در طرز تهیه نان چریش به روغن دنبه و نوعی سبزی محلی به نام چریش احتیاج دارید که در کوهستان های خراسان رشد می نماید. چریش به طور سنتی نان محلی خراسان و مشهد و به خصوص شهر بجنورد است.

مرحله اول: خمیر مایه را به عمل آورید

در اولین مرحله از طرز تهیه این نان محلی خراسان شمالی باید خمیر مایه را همراه با شکر در کاسه مناسبی بریزید و آب ولرم را هم به این ترکیب اضافه کنید. این مواد را با یاری یک قاشق چوبی هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند. توجه داشته باشید، برای هم زدن خمیر مایه هرگز از قاشق فلزی استفاده نکنید؛ وگرنه، پف نمی نماید.

سپس، درب ظرف حاوی خمیر مایه را بپوشانید و آن را به مدت 10 دقیقه کنار بگذارید تا استراحت کند و کاملا به عمل آید.

برای خرید شکر می توانید به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله دوم: خمیر نان چریش را آماده کنید

پس از به عمل آمدن خمیر مایه، کاسه جادار و مناسبی را انتخاب کنید و آرد و نمک را در آن بریزید. سپس، مخلوط خمیر مایه به عمل آمده، شکر و آب را به محتویات کاسه اضافه کنید. حدود 10 دقیقه خمیر را ورز بدهید تا کاملا منسجم و لطیف گردد.

در ادامه، روی کاسه را با سلفون یا یک پارچه تمیز و مرطوب بپوشانید و اجازه بدهید به مدت یک ساعت استراحت کند.

برای خرید نمک و آرد می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله سوم: مواد فیلینگ نان چریش را آماده کنید

حالا باید مواد میانی یا فیلینگ نان محلی بجنورد را آماده کنید. برای این منظور، ابتدا باید سبزی چریش را به خوبی بشویید و ریز و ساطوری خرد کنید. توجه داشته باشید، در هنگام شست وشوی چریش احتمالا گُل های کوچکی را در وسط ساقه ها می بینید که باید خارج شان کنید. دلیلش هم این است که گل این گیاه دارای طعم تلخی است و نان شما را بد مزه می نماید.

سپس، پیاز را به صورت نگینی خرد کنید. دنبه ها را هم به صورت ریز خرد کنید تا به آسانی ذوب شوند. سپس، اندازهی روغن مایع را همراه با دنبه های ریز خرد شده در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه قرار دهید تا داغ گردد و به آب شدن دنبه ها یاری کند و در نهایت روغن دنبه داشته باشید.

پیازهای خرد شده را نیز به تابه اضافه کنید. پس از آن که قطعات پیاز سبک و طلایی شدند می توانید چریش ساطوری شده را همراه با زردچوبه، فلفل سیاه و در صورت تمایل، فلفل قرمز به تابه اضافه کنید.

پس از تفت خوردن همه مواد با یکدیگر، درب تابه را ببندید و حدود 5 الی 7 دقیقه منتظر بمانید تا این ترکیب کاملا پخته و جا افتاده گردد. در ادامه، تابه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.

برای خرید پیاز داغ منجمد، روغن مایع، زردچوبه، فلفل سیاه و فلفل قرمز می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله چهارم: مواد نان چریش را ترکیب کنید و در فر قرار دهید

در این مرحله از طرز تهیه نان محلی مشهد، باید فر را روشن نموده و روی دمای 220 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. حدود 15 تا 20 دقیقه منتظر بمانید تا فر کاملا گرم گردد. در این فاصله، مواد فیلینگ را روی خمیر ورز داده شده و استراحت نموده بریزید و حسابی ورز دهید تا همه مواد با یکدیگر ترکیب شوند.

در ادامه، سطح کارتان را آردپاشی کنید و خمیر را به سطح کارتان انتقال دهید. سپس، خمیر نان چریش را برای مدت کوتاهی باز هم ورز دهید و آن را در ابعاد دلخواه چانه گیری کنید. هر یک از چانه ها را با یاری وردنه باز کنید. سطح هر یک از خمیرهای باز شده را با چنگال سوراخ کنید و در سینی فر قرار دهید.

یادتان باشد، سینی فر را چرب کنید تا خمیر به آن نچسبد. سپس، حدود 10 الی 15 دقیقه صبر کنید تا نان چریش شما کاملا بپزد. برای طلایی شدن سطح نان چریش، پیشنهاد می کنیم در 2 دقیقه نهایی، گریل فر را روشن کنید.

مرحله پنجم: نان چریش را سرو کنید

در نهایت، نان چریش طلایی و خوشمزه را از فر خارج نموده و پس از خنک شدن، به تنهایی، همراه با پنیر یا با انواع غذاهای نونی نوش جان کنید. به جای مانده نان چریش را در ظرف دربسته و در یخچال نگهداری کنید.

بیشتر بخوانید:

نکات مهم در طرز تهیه نان چریش مشهدی

  • در صورت تمایل، می توانید اندازه سبزی چریش به کار رفته در تهیه نان چریش را تا دو برابر افزایش دهید.
  • به جای اضافه کردن سبزی چریش، دنبه و پیاز داغ به خمیر و ورز دادن همه مواد با یکدیگر می توانید خمیر نان چریش را باز کنید و مواد فیلینگ را لای خمیر قرار دهید. سپس، یک سمت خمیر را روی سمت دیگر تا بزنید و لبه های آن را محکم کنید. سپس نان چریش را در فر بپزید.
  • می توانید سبزی چریش را ابتدا با اندازه کمی آب بپزید و در ادامه، همراه با اندازهی نمک، زردچوبه و فلفل سرخ کنید.
  • در صورت تمایل، می توانید 2 عدد سیب زمینی را نیز به صورت نگینی خرد نموده و همراه با پیاز و سبزی چریش سرخ کنید. سپس، این ترکیب را به عنوان فیلینگ در میان خمیر نان چریش قرار دهید تا یک مدل نان سبزیجات با سیب زمینی داشته باشید.
  • در زمان قدیم نان چریش را در تنور می پختند، اگر تنور خانگی دارید نان چریش را در تنور بپزید.

بیشتر بخوانید:

فوت و فن های خوشمزه شدن نان چریش خراسانی

دلیل سفت شدن نان چریش چیست؟

اگر پرسش شما هم این است که چرا نان خانگی از جمله نان چریش سفت می گردد، باید بدانید، موارد زیر از اصلی ترین عوامل موثر در این امر به حساب می آیند:

  • کافی نبودن اندازه خمیر مایه؛
  • تازه و فطیر بودن خمیر نان خانگی؛
  • استفاده از آرد نامرغوب یا کپک زده؛
  • کوتاه بودن زمان استراحت خمیر؛
  • ناخن زنی چانه و خارج کردن زود هنگام گازهای جمع شده در خمیر؛
  • حذف کردن زمان استراحت ثانویه خمیر؛
  • دسته کردن چند عدد نان داغ روی یکدیگر؛
  • خمیرگیری نادرست؛
  • رها کردن خمیر بدون درپوش برای مدت نسبتا طولانی.

چرا نان خانگی چریش خشک می گردد؟

اگر نان را پس از خنک شدن در ظرف دربسته قرار ندهید و در مکان خشک و خنک نگهداری نکنید، حتما خشک می گردد. پخت نان با حرارت زیاد و بالا بودن مدت زمان پخت از دیگر دلایل خشک شدن نان خانگی هستند.

محصولات مرتبط

زعفران چهار گرمی نوین زعفران

693,900 تومان 755,000 تومان 8% تخفیف

پودر فلفل سیاه 150 گرمی فامیلا

107,900 تومان 117,900 تومان 8% تخفیف

زردچوبه 550 گرمی گلستان

119,900 تومان 137,900 تومان 13% تخفیف

پودر فلفل سیاه پت 80 گرمی فامیلا

94,900 تومان 99,900 تومان 5% تخفیف

آرد برنج 200 گرم ترخینه

39,900 تومان 48,200 تومان 17% تخفیف

آرد سفید گندم 900 گرمی زر

29,500 تومان 29,800 تومان 1% تخفیف

آرد سفید 500 گرمی تک

24,500 تومان 24,900 تومان 2% تخفیف

روغن آفتابگردان غنی شده 810 گرمی فامیلا

47,900 تومان 50,500 تومان 5% تخفیف

قند 5 کیلویی کارتنی ورامین

299,900 تومان 375,000 تومان 20% تخفیف

شکر 1 کیلویی نیک گوهر

33,700 تومان 33,900 تومان 1% تخفیف

مخلوط زیبا 400 گرمی نوبر سبز

65,900 تومان 77,700 تومان 15% تخفیف

منبع: افق کوروش
انتشار: 14 مرداد 1403 بروزرسانی: 14 مرداد 1403 گردآورنده: mfiroozi.ir شناسه مطلب: 2144

به "طرز تهیه نان چریش ، نون سبزی محلی خراسان رو در 4 مرحله بپز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه نان چریش ، نون سبزی محلی خراسان رو در 4 مرحله بپز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید