طرز تهیه رول بادمجان سوخاری خوشمزه و مجلسی
به گزارش مجله فیروزی، رول بادمجان سوخاری غذایی خوشمزه و مجلسی است که در میهمانی ها و دور همی ها صندلی خاصی دارد و تزیین آن با سبزیجات رنگارنگ، زیبایی میز غذا را دو چندان می نماید. این غذا را می توان به عنوان غذای اصلی سرو کرد یا به عنوان پیش غذا روی میز اردور قرار داد.
با ما همراه باشید و درباره وبلاگ هیچکس بیشتر بدانید.
رول بادمجان سوخاری یکی از انواع دست پیچ های خوشمزه است که معمولا به عنوان نهار یا شام یا یک اردور مجلسی سرو می گردد و مانند همه رول ها از دو قسمت پوسته و مواد میانی تشکیل شده است. پوسته این غذا شامل ورقه های بادمجان آغشته به زرده تخم مرغ و پودر سوخاری است که در روغن سوخاری شده و مواد میانی شامل گوشت و سبزیجاتی است که می توان آن ها را با انواع ادویه، مزه دار کرد. نوع گوشت، سبزیجات و ادویه مورد استفاده در تهیه مایه میانی سلیقه ای بوده و به ذائقه افراد بستگی دارد.
گوشت چرخ نموده گوسفندی، گوساله، مرغ یا بوقلمون بهترین گزینه ها برای مایه گوشت هستند. ولی از آنجا که برای سرخ کردن رولت ها روغن به کار می رود، بهتر است از گوشت چرخ نموده بدون چربی برای این منظور استفاده گردد تا از سلامتی بیشتری برخوردار باشد. گوشت چرخ نموده را با پیاز و سیر تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند و نمک، فلفل و ادویه را براساس ذائقه خود به آن اضافه کنید. فقط مراقب میزان نمک غذا باشید؛ چون در مرحله بعد باید به آن رب اضافه کنید که مقداری نمک دارد و ممکن است باعث شور شدن مواد گردد.
استفاده از سبزیجات رنگارنگ و خوش عطری، چون فلفل دلمه ای رنگی و سیر، علاوه بر خواص بی نظیری که دارند بر کیفیت و خوش طعم شدن این غذا می افزاید. نکته قابل توجه در طبخ سبزیجات، تفت دادن آنهاست که نه تنها یک روش سالم پخت غذا می باشد، بلکه رنگ واقعی غذا را حفظ نموده و طعم آن را نیز بهتر می نماید.
طرز تهیه رول بادمجان سوخاری
مواد لازم | |
بادمجان نسبتا درشت | 3 عدد |
گوشت چرخ نموده | 150 گرم |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
فلفل دلمه ای رنگی | 3 عدد |
پیاز | 1 عدد |
سیر | 3 حبه |
زعفران دم نموده | 1 قاشق غذاخوری |
آرد سوخاری | 150 گرم |
زرده تخم مرغ | 4 عدد |
شیر | 1/2 پیمانه |
نمک، زردچوبه، فلفل و ادویه | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- بادمجان را پوست گرفته، روی آن نمک بپاشید و 30 دقیقه در آبکش قرار دهید. سپس با آب سرد بشویید تا تلخی آن گرفته گردد و با دستمال خشک کنید.
- بادمجان ها را به ضخامت نیم سانتیمتر از طول برش بزنید و کمی سرخ کنید، فقط در حدی که بادمجان ها نرم شوند. سپس بادمجان ها را روی یک دستمال قرار دهید تا روغن اضافی آن ها گرفته گردد.
- پیاز را ریز خرد نموده و با روغن تفت دهید تا نرم گردد، سپس سیر را ساطوری نموده یا له کنید و به پیاز بیفزایید و با هم تفت دهید تا طلایی شوند.
- کمی نمک، زردچوبه، ادویه، فلفل سیاه و فلفل قرمز به پیاز و سیر اضافه نموده و هم بزنید، گوشت چرخ نموده را بیفزایید و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
- فلفل دلمه ای سبز و قرمز را به صورت نگینی ریز خرد نموده، به گوشت اضافه کنید و در حد 6-5 دقیقه تفت دهید تا فلفل دلمه ای کمی نرم گردد.
- رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه نموده و کمی تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته گردد.
- زرده های تخم مرغ را به همراه شیر، کمی نمک و فلفل و زعفران دم نموده در یک کاسه ریخته و با چنگال خوب بزنید تا با هم مخلوط شوند.
- آرد سوخاری را در یک بشقاب ریخته، ورقه های بادمجان را ابتدا با تخم مرغ آغشته کنید و سپس در آرد سوخاری بغلطانید و در یک بشقاب قرار دهید.
- از مایه گوشتی که قبلا آماده کردید به اندازه یک قاشق غذاخوری، وسط ورقه های بادمجان قرار داده و بادمجان را رول کنید. برای اینکه رول باز نگردد آن را با یک خلال دندان فیکس کنید.
- در یک ماهیتابه به عمق 3-2 سانتیمتر روغن ریخته و رول ها را در آن سرخ کنید. حرارت را ملایم کنید و رول ها را در روغن بچرخانید تا اطراف آن ها طلایی گردد.
- رول ها را در ظرف سرو چیده و با گوجه گیلاسی، پیازچه، فلفل دلمه ای رنگی یا هر سبزی دلخواهی تزیین کنید.
رول بادمجان سوخاری یکی از غذا های وسوسه انگیزی است که به جرات می توان گفت: همه از خوردن آن لذت می برد که شما در این مطلب با طرز تهیه آن آشنا شدید. میزان کالری این غذا به دلیل دارا بودن گوشت و تخم مرغ بالاست، در واقع این مقدار گوشت (150 گرم) حاوی 360 کالری است و میزان کالری 4 عدد زرده تخم مرغ حدود 150 کالری می باشد، بنابراین افرادی که رژیم های غذایی خاصی را رعایت می نمایند بهتر است رول بادمجان سوخاری را با احتیاط مصرف نمایند.
منبع: setare.com