وقتی معده ترش می نماید چه نخوریم ، جلوگیری از ترش کردن معده با این ترفندهای آسان
به گزارش مجله فیروزی، ترش کردن معده احساس ناخوشایندی است که افراد بسیاری با آن درگیر هستند اگر علت این سوزش و ترش شدن معده را بدانند راحت تر میتوانند از آن جلوگیری نمایند.
به گزارش خبرنگاران، ترش کردن معده احساس ناخوشایندی است که افراد بسیاری با آن درگیر هستند اگر علت این سوزش و ترش شدن معده را بدانند راحت تر میتوانند از آن جلوگیری نمایند. همه ما در طول عمرمان حتما سوزش سر دل را تجربه نموده ایم که حالتی بسیار ناخوشایند است. در ایجاد و تشدید ترش کردن معده عواملی نقش دارند که خواهید خواند. زمانی که شما از ترش کردن مزمن معده رنج می برید، ممکن است که با بیماری رفلاکس معده همراه باشد. این شرایط می تواند در زندگی شما تاثیر بگذارد، یا که احتیاج باشد که بعضی از غذاهای مورد علاقه تان را نخورید.
سوزش سر دل یا ترش کردن معده، می تواند خوابتان را هم تحت تاثیر قرار دهد. در ادامه نکاتی وجود دارد، که حتی با وجود درمان های پزشکی، باید از انجام آنها نیز اجتناب کنید.
پرخوری نکنید
وعده های غذایی بزرگ، شکم شما را بزرگ می نماید و به اسفنکتر، مری پایین تر فشار وارد می نماید که این موضوع می تواند منجر به ترش کردن معده گردد.
در عوض این راهکار را امتحان کنید: هر روز به جای سه وعده غذایی بزرگ شش وعده غذایی کوچکتر داشته باشید. این کار یاری می نماید تا معده تان را بیش از حد پر نکنید و از فراوری بیش از مقدار اسید معده جلوگیری کنید. سه وعده غذایی کوچک و سه میان وعده هم می تواند گزینه خوبی باشد.
خیلی سریع و با عجله غذا نخورید
زمانی که ما خیلی سریع غذا می خوریم، هضم آن برای دستگاه گوارش سخت تر می گردد که مقدار ابتلا به ترش کردن معده را افزایش می دهد.
بعضی از راه های یاری به کاهش سرعت غذا خوردن:
بین هر لقمه قاشق یا چنگال تان را زمین بگذارید.
قبل از بلعیدن، غذایتان را کاملا بجویید. برای جویدن هر لقمه حداقل تا بیست بشمارید.
لقمه های کوچک تر بردارید.
غذاهایی را که باعث ترش کردن می گردد نخورید.
دلایلی وجود دارد که چرا بعضی از غذا ها موجب ترش کردن می گردد:
وقتی معده اسید بسیار زیادی فراوری میکند.
هنگامی که اسفنکتر تحتانی مری تحت فشار قرار میگیرد.
بعضی از مواد غذایی که احتمال ترش کردن معده را افزایش می دهند ، عبارتند از:
غذاهای سرخ شده
گوشت با چربی بالا
سس
فراورده های لبنی پر چرب
شکلات
نوشیدنی های مانند نوشابه ، قهوه، چای، شیر کاکائو
غذاهای ادویه دار
مرکبات و آب میوه های مثل پرتقال و گریپ فروت و محصولات حاوی گوجه فرنگی
هر غذایی را در رستوران نخورید
مهم است که در رستوران ها غذا نخورید و تا حد ممکن این کار را در خانه انجام دهید. شما باید بدانید که حاوی چه مواد غذایی است و از نحوه آماده سازی آن آگاه باشید.
زمانی که در رستوران هستید چه گزینه های را می توانید انتخاب کنید:
گوشت سفید
گوشت لخم
ساندویچ بوقلمون
گوشت چرخ نموده یا غذاهای کبابی
سبزیجات بخار پز شده
سیب زمینی پخته شده با سس سالاد کم چرب
دسرهای سبک
غذا خوردن در رستوران های چینی، مکزیکی یا ایتالیایی ممکن است سخت تر باشد زیرا حاوی ترکیباتی است که بیشتر باعث ترش کردن معده می گردد.
بلافاصله بعد از غذا خوردن، نخوابید
دراز کشیدن با یک شکم پر می تواند فشار بیشتری را بر اسفنکتر تحتانی وارد کند و احتمال رفلکس معده را افزایش می دهد.
راه های برای جلوگیری از این عملکرد:
حداقل دو الی سه ساعت بعد از غذا بخوابید.
از خوردن هله هوله در آخر شب اجتناب کنید.
اگر می خواهید که یک وعده غذایی بزرگ و کامل تر داشته باشید ناهار را به جای شام انتخاب کنید.
سیگار نکشید
اگر سیگار می کشید، باید آن را ترک کنید. سیگار کشیدن می تواند مسائل زیادی را برای سلامتی شما ایجاد کند که یکی از آنها ترش کردن است. این موضوع درباره افرادی که به رفلکس معده مبتلا هستند نیز صادق است.
چند علت برای این که چگونه سیگار کشیدن احتمال ترش کردن را افزایش می دهد عبارت است از :
کاهش فراوری بزاق: بزاق قلیایی است، بنابراین در خنثی کردن اسید معده تاثیر گذار است. بعلاوه میتواند اثرات رفلکس معده و بازگشت آن را کاهش دهد.
تغییرات در اسید معده: سیگار کشیدن میتواند فراوری اسید معده را افزایش دهد.بعلاوه ممکن است حرکات نمک های صفراوی از روده به معده را توسعه دهد که این عمل اسید معده را مضر تر میکند.
آسیب به مری: سیگار کشیدن ممکن است به طور مستقیم بر روی معده تاثیر بگذارد و حتی آسیب ناشی از آن بدتر از رفلکس اسید باشد.
لباس های که خیلی تنگ هستند نپوشید
لباس های که به شدت تنگ هستند و اطراف شکم قرار می گیرند مانند کمربندهای تنگ می تواند شکم را فشرده کند و غذا درون معده تحت فشار قرار بگیرد. این می تواند محتویات معده را به رفلاکس معده تبدیل کند.
تا حد ممکن استرس نداشته باشید
یکی از علائم استرس در واقع ترش کردن معده است. در طول زمان های استرس زا، روال های روتین مختل می گردد و ممکن است که شما از وعده های غذایی، ورزش کردن دور بمانید و همین موارد بر معده شما تاثیر می گذارد، پس مهم است که راه های برای کاهش استرس پیدا کنید.
منبع: نمناک
منبع: همشهری آنلاین