قالب های کیک و شیرینی پزی را بیشتر بشناسید

به گزارش مجله فیروزی، در این مطلب قصد داریم هر آنچه را که باید درباره قالب های کیک و شیرینی پزی بدانید را به شما آموزش دهیم.

قالب های کیک و شیرینی پزی را بیشتر بشناسید

سرویس آشپزی - امروزه تنوع بسیاری در قالب های کیک و شیرینی پزی وجود دارد و با دانستن این موضوع که هر قالب مخصوص چه نوع کیک و یا شیرینی است، انتخاب و خرید برای شما آسان تر خواهد شد. در ادامه با نحوه آرد پاشی قالب، چگونگی استفاده از کاغذ روغنی و نحوه اندازه گیری حجم قالب آشنا خواهیم شد.

قالب کیک معمولی

قالب کیک معمولی که حتما همه یک عدد از آن در آشپزخانه خود دارند و معمولا به شکل گرد و یا مستطیل در بازار موجود هستند. اغلب از نوعی هستند که احتیاج به استفاده از کاغذ روغنی و یا روغن جدا کننده دارند. این قالب پرکاربرد ترین نوع قالب است که اندازه 18، 20، 22 مناسب ترین سایزهای این قالب است. این قالب مخصوص کیک های اسفنجی و شیفون است و از قیمتی مناسب برخوردارند و در همه فروشگاه های لوازم قنادی موجود می باشند. توصیه می گردد از سایز 18 و یا 20 دو عدد تهیه نمایید چراکه سایزی مناسب است که به راحتی این امکان را به شما می دهد همزمان دو قالب را در فر قرار دهید.

قالب های کمربندی یا Spring Form Pan

این قالب هابه شکل گرد هستند و ویژگی اصلی این قالب ها این است که وقتی کیک پخته شد با باز کردن کمربند آن به راحتی کیک از قالب جدا می گردد و احتیاجی به برگرداندن قالب نیست. این قالب مخصوص چیز کیک و یا چاکلت موس کیک است و معمولا از جنس نچسب هستند. بعد از قالب معمولی که در بالا به آن اشاره شد این قالب پر کاربرد ترین قالب است.

قالب کیک آنجل فود کیک Angel food

این قالب مخصوص کیک Angel food است که از وسط به صورت استوانه ای بالا آمده است و دلیل آن این است که حجم این کیک بالاست و خیلی پف می نمایدو قالب آنجل فود یاری می نماید که گرما به وسط این کیک نیز برسد و فرایند پخت به طور کامل صورت گیرد.

یک کیک فوق العاده ابری و خوشمز مانند کیک اسفنجی بوده با این تفاوت که پف بیشتری دارد و با طعم های مختلف نیز پخته می گردد. توصیه می گردد اگر حجم مایه کیک اسفنجی شما بالاست از این قالب استفاده کنید.

قالب کیک طرحدار یا Bundt Pan

این قالب ها معمولا نچسب هستند وگزینه مناسبی برای پاوند کیک، کیک هویج، کیک موکا و انواع کیک های شکلاتی و خیلی از ژله هاست. این قالب ها احتیاجی به کاغذ روغنی ندارند و عملا انجام این کار به دلیل شکل ظاهری آن غیر ممکن است لذا باید از روغن جدا کننده برای چرب کردن این دسته از قالب ها استفاده کرد. نکته دیگر در رابطه با این قالب ها این است که به هنگام شستشو بهتر است از اسفنج های ابری نرم استفاده گردد چرا که با خراش پیدا کردن این قالب، پخت و جدا سازی کیک از آن دچار مشکل خواهد شد.

قالب های مخصوص نان و کیک های صبحانه یا loaf pan

این قالب ها مناسب انواع نان فانتزی، تست و انواع کیک صبحانه و عصرانه است که بعد از بیرون آمدن از قالب به صورت مستطیلی برش داده می شوند.

قالب کاپ کیک و یا Muffin pans

معمولا این قالب های کاپ کیک 6، 12 و 24 تایی هستند و شما بسته به سایز فر خود یکی را انتخاب خواهید کرد.

قالب پای Pie pan

این قالب هم مناسب انواع پای ها و دسرهای خوشمزه و معمولا از نوع نچسب هستند. به علاوه می توانید به عنوان قالب تهیه پیتزا نیز از آن استفاده کنید. ساختار بعضی از این قالب ها به طوری است که کف قالببه راحتی از جداره جدا می گردد و شما بعد از پخت به راحتی می توانید پای یا پیتزای خود را انتقال دهید.

سینی شیرینی یا cookie sheet

مناسب برای درست کردن انواع شیرینی است که در سایز های مختلف در بازار موجود می باشد و بهترین سایز آن 30 در 40 است که برای تهیه رولت خامه از آن استفاده می گردد.

قالب های سیلیکونی silicone pan

این قالب ها از قابلیت انعطاف پذیری بالایی برخوردار است. از جنس پلیمر ساخته شده و نچسب است و تا 500 درجه سانتی گراد گرما را تحمل می نماید. از این نوع قالب های سیلیکونی که دارای تنوع طرح زیادی هستند همچنین برای تهیه انواع ژله و دسر یخچالی نیز استفاده می گردد.

گریس کردن یا روغن کاری و آرد پاشی قالب ها

برای این منظور می بایست یک لایه کره یا مارگارین را به اطراف و کف قالب بمالید.

سپس با دستمال کاغذی مقداری از چربی آن را بگیرید. چرا که روغن بیش از حد مانع از پف کیک خواهد شد.

در این مرحله دو قاشق غذاخوری آرد به اطراف و کف قالب بپاشید تا خوب همه جای قالب را پوشش دهد.

در نهایت قالب را واژگون کنید تا آرد های اضافی بیرون بریزد و قالب آماده برای ریختن مایه کیک گردد.

نکته مهم: برای تهیه کیک شکلاتی در قالب هایی که احتیاج به آرد پاشی دارند بهتر است به جای آرد از پودر کاکائو استفاده کنید به این ترتیب وقتی کیک پخته شد هم زیبا تر به نظر می آید و هم لکه های سفید آرد روی آن دیده نخواهد شد.

استفاده از کاغذ روغنی یا Parchment Paper

برای برش کاغذ روغنی می بایست قالب را از سمت کف قالب روی کاغذ قرار دهید و برش دهید. توجه داشته باشید که اگر از طرف دهانه قالب علامت و برش بزنید سایز کاغذ عظیم تر خواهد شد.

اندازه گیری حجم قالب

برای اندازه دریافت حجم قالب از پیمانه پر از آب استفاده کنید. به این صورت که هر چند پیمانه آب که قالب گنجایش داشته باشد به همان میزان گنجایش مایه کیک خواهد داشت. البته گفتنی است که شما باید میزان فضایی که کیک برای پف کردن احتیاج دارد را نیز در نظر داشته باشید. برای این منظور معمولا نصف یا 1/3 از قالب می بایست خالی باشد.

منبع: ستاره
انتشار: 29 اردیبهشت 1399 بروزرسانی: 29 اردیبهشت 1399 گردآورنده: mfiroozi.ir شناسه مطلب: 745

به "قالب های کیک و شیرینی پزی را بیشتر بشناسید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قالب های کیک و شیرینی پزی را بیشتر بشناسید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید